Přijímací zkoušky do tříletých nematuritních oborů (Pekař, Cukrář, Kuchař-číšník) se nekonají.
Jednotné přijímací zkoušky pro čtyřleté maturitní obory Hotelnictví, Logistické a finanční služby a nástavbový obor Podnikání se konají podle pravidel nastavených MŠMT (formou písemného testu z ČJL a MAT):
Školní přijímací zkoušky se v letošním školním roce nekonají.
Termín odevzdání přihlášek ke studiu ve školním 2024/2025 je do 20. února 2024.
Od školního roku 2018/2019 bylo zrušeno školné ve všech oborech, po celou dobu studia!
KÓD | Název oboru | Doba studia | Školné | Způsob ukončení | Určeno | Max. počet přijímaných |
65-42-M/01 |
Hotelnictví z toho: |
4 |
ne
|
maturita
|
ZŠ
|
42 |
37-42-M/01 | Logistické a finanční služby | 4 | ne | maturita | ZŠ | 30 |
65-51-H/01 | Kuchař - číšník | 3 | ne | výuční list | ZŠ | 60 |
29-54-H/01 | Cukrář | 3 | ne | výuční list | ZŠ | 28 |
29-53-H/01 | Pekař | 3 | ne | výuční list | ZŠ | 10 |
64-41-L/51 | Podnikání - denní | 2 | ne | maturita | vyučen | 20 |
Obor Hotelnictví
1. Jednotné přijímací zkoušky (ČJL a MAT) - podíl 66,6 % na přijetí
2. Průměrný prospěch na základní škole za poslední ročníky studia (33,3 %)
3. Zdravotní předpoklady pro zvolený obor
4. Při rovnosti bodů rozhodují pomocná kritéria
Obor Logistické a finanční služby
1. Jednotné přijímací zkoušky (ČJL a MAT) - podíl 66,6 % na přijetí
2. Průměrný prospěch na základní škole za poslední ročníky studia (33,3 %)
3. Zdravotní předpoklady pro zvolený obor
4. Při rovnosti bodů rozhodují pomocná kritéria
Obor Kuchař – číšník
1. Průměrný prospěch na základní škole za poslední ročníky studia – 100 %
2. Zdravotní předpoklady pro zvolený obor
3. Úspěšné dokončení studia na ZŠ
4. Při rovnosti bodů rozhodují pomocná kritéria
Obor Cukrář/ka
1. Průměrný prospěch na základní škole za poslední ročníky studia – 100 %
2. Zdravotní předpoklady pro zvolený obor
3. Úspěšné dokončení studia na ZŠ
4. Při rovnosti bodů rozhodují pomocná kritéria
Obor Pekař/ka
1. Průměrný prospěch na základní škole za poslední ročníky studia – 100 %
2. Zdravotní předpoklady pro zvolený obor
3. Úspěšné dokončení studia na ZŠ
4. Při rovnosti bodů rozhodují pomocná kritéria
Obor Podnikání
1. Jednotné přijímací zkoušky (ČJL a MAT) - podíl 66,6% na přijetí
2. Průměrný prospěch na SOU za poslední ročníky studia (33,3%)
3. Při rovnosti bodů rozhodují pomocná kritéria
Informace pro uchazeče o střední vzdělávání a jejich zákonné zástupce
Přihláška_2023-2024_editovatelná
Přihláška_2023-2024_PDF
Zdravotní posudek_editovatelný
Zdravotní posudek_PDF
Hodnocení na vysvědčeních_editovatelné
Hodnocení na vysvědčeních_PDF
Žádost pro uchazeče s dočasnou ochranou_editovatelná
Žádost pro uchazeče s dočasnou ochranou_PDF
Formulář_doporučeni ŠPZ_přijimací_řizení_SŠ
Algoritmus přijímání na SŠ – video
Legislativa
Vyhláška o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání 422-2023-1.1.2024
Školský zákon-1.1.2024-1
Sdělení o termínech JPZ v roce 2024
OOP_přijímací_zkoušky_2023_2024 - Ukrajinci a MAT ČJ - pohovor
Podrobné informace o přijímacím řízení a o možnostech samostatné přípravy na JPZ najdete na níže uvedených webových stránkách:
https://www.prihlaskynastredni.cz/
Informační systém o přijímacím řízení (digitální přihlašovací systém): www.dipsy.cz
Webové stránky MŠMT: https://www.msmt.cz/vzdelavani/stredni-vzdelavani/prijimani-na-stredni-skoly-a-konzervatore
Příprava na přijímací zkoušky: https://tau.cermat.cz/
https://www.csicr.cz/cz/Aktuality/InspIS-SETmobile-Priprava-na-prijimaci-zkousky-pre
V Pelhřimově dne 8. ledna 2024
Mgr. Libor Capák
ředitel školy