PODNIKÁNÍ 64-41-L/51
Dvouletý studijní obor - denní studium pro žáky s výučním listem.
Tříletý studijní obor - dálkové studium pro žáky s výučním listem.
Podívejte se na naše video zde
Profil absolventa:
- absolvent je připraven na vykonávání odborných činností provozních, obchodně podnikatelských i řídících v nejrůznějších funkcích a právně organizačních formách podnikání v oblasti průmyslu cestovního ruchu, a to z hlediska jak zaměstnaneckého, tak zaměstnavatelského – podnikatelského
- rozšíření znalostí, které získal v učebním oboru formou výběrových a odborných předmětů s důrazem na oblast administrativně ekonomickou a zvyšování jazykových komunikativních dovedností
- umí pracovat s počítačem a uživatelskými programy v oboru
- zná základy daňové politiky a tvorby cen, chápe význam ekonomických informací, ovládá základy účetnictví
- ovládá základní technologické postupy příprav pokrmů
- ovládá techniku a pravidla obsluhy, zná gastronomická pravidla
- osvojil si dovednosti marketingu a základy podnikového managementu, osvojil si principy právního vědomí
Výstupy:
- maturitní zkouška
- barmanský kurz, sommeliérský kurz
- kurz studené kuchyně
Uplatnění:
- manažerské funkce v hotelnictví a gastronomii na střední úrovni řízení
Další studium:
- vyšší odborné školy
- vysoké školy
- jazykové školy
Přijímací řízení:
O přijetí rozhodne ředitel školy na základě zájmu o obor, studijních výsledků a zdravotních předpokladů k vykonávání povolání.
Učební plán:
Podnikání - učební plán denního studia v PDF