Nejlepší štrúdl od H2A

Právě nyní je sezóna jablek, a tak se peče štrůdl

Studenti 2. ročníku HŠ si minulý týden zkusili o TPP upéct jablkový závin. Recepty získali od svých maminek a babiček. Připravovali těsto se šlehačkou, jogurtem, pivem, lístkové, tažené a pak už kuchyní voněla pečená jablka, vanilka a skořice. Ochutnávka závinů byla náročná a vybrat nejlepší ještě těžší. Nakonec vyhrál: Štrůdl od Martiny

Těsto - 2 dl vody, 1 ks vejce, 600 g hl. mouky, 200 g másla

Postup - těsto zpracujeme, vyválíme, naplníme jablky a rozinkami namočenými v rumu. Prosypáváme cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí a strouhánkou opečenou na másle. Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme při 180°C. Zkuste ho i Vy.

Dobrou chuť!!!

Rozhovor v novinách - Honza Barták

Odkaz zde: Rozhovor s barmanem Honzou v Pelhřimovských listech :)

Těšilo mě, že na koktejl chodily hlavně slečny

Devatenáctiletý student Jan Barták působil po dva měsíce v pelhřimovském klubu, kde míchal koktejly. Do budoucna by se v míchání rád zdokonalil. 9.8.2014

Pelhřimov – Devatenáctiletý student Hotelové školy Pelhřimov Jan Barták už jako malý chlapec prý koukal na videa a obdivoval barmany, kteří si za zády prohazovali láhve s pitím a ještě u toho stihli míchat zajímavé koktejly. 

Ve třetím ročníku absolvoval barmanský kurz právě na své škole a poté zhruba dva měsíce působil u koktejlového baru v tehdejším pelhřimovském Fénix clubu.

„Jednalo se o základní kurz, který trval pět dní a vedl ho barman-mistr Aleš Půta z Prahy, mimochodem bývalý absolvent pelhřimovské hotelovky. Od rána do poledne jsme měli teorii a učili jsme se třeba o historii těch drinků. Po obědě jsme už prakticky míchali. Nejnáročnější pro mě bylo naučit se nazpaměť recepturu zhruba padesáti drinků," podělil se o své zkušenosti Jan Barták.

Uvařte si kuře se studenty Hotelové školy

Tento týden proběhlo ve VOŠ a Střední škole hotelové SČMSD Pelhřimov školní kolo v přípravě pokrmů z drůbeže. Zadání bylo jasné: Rychlý moderní pokrm z kuřecího masa.

Studentky a studenti 1. a 2. ročníku soutěžili ve dvojicích, připravovali pokrm na tři porce včetně přílohy a servisu v časovém limitu 90 minut.

Studenti 2. ročníku připravili: Zadělávané kuře s domácími nudlemi, Kuřecí prsa po Šumavsku s hříbky a rýží, Soté z kuřecího masa s pórkem a kari rýží, Jarní kuře s pažitkovými bramborami a konečně i vítězný pokrm pondělního klání – Kuřecí stehna na zázvoru s pečenými bramborami. (recept viz níže).

Sportovní den

Gratulujeme vítězné třídě H3A :-)

 Pořadí:  1. H3A
               2. H4A a H2A + H1A
               4. 3A
               5. 1A

  výsledky pro nedůveřivé :D

Veletrh Go a Regiontour

Třída H2A a H3A na veleterhu v Brně

17. 1. 2014